60 dagars öppet köp60 dagars öppet köp Ordrar före 14.00 skickas samma dag Fri frakt över 500krFri frakt (Över 500kr) Butikens öppettiderButikens öppettider 019-25 04 25019 - 25 04 25

Varukorg

Information om materialet i våra produkter

Merinoull
Kommer ifrån merinofårens ull. Merinofåren föds upp just för deras ull, då merinoullen ger extremt fina fiber samtidigt som textilen blir väldigt tät. Merinoullen hjälper till att andas på sommaren och håller kroppen på en jämn temperatur medans den även isolerar under vinterns kyligare dagar.
Ullen har även en naturlig antibakteriell effekt som ser till att dina kläder håller sig fräsha och inte luktar under en längre tid.

Bi-Tech™
Är ett slitstarkt och vattenressistent material som skyddas av Eagle Creeks egen utvecklade beläggning som gör att materialet kan vara tunnare (då även lättare) samtidigt som den behåller sin hållbarhet. Bi-Tech™s beläggning är INTE petroleumbaserat, vilket gör materialet mer miljövänligt.

Coreloft™ 
Syntetisk "icke-vävd" isolering. Materialet är väldigt slitstark, elastisk samtidigt som det är väldigt lätt, vilket gör kläderna som använder Coreloft™ som isolering även blir väldigt lätta samt komproimerbara. Coreloft™ torkar snabbt, medans den behåller värmen även när det är fuktigt. 
Coreloft™ är gjort på polyesterstapelfibrer i olika storlekar och krusade, som håller fast luften och behåller värmen. Med detta så blir det en effekt som reflekterar kroppsvärmen så att du alltid har en behaglig temperatur, inte för varmt eller för kallt.

Gore-Tex®
Membran av ett extremt tunt lager av expanderad polytetrafluoreten (ePTFE). Det innehåller mer än 1,4 miljarder porer per kvadratcentimeter. Det är dessa porer som ger Gore-Tex®-materialet dess egenskaper. 
Vattentäthet: Gore-Tex® tål det vattentryck som uppstår vid hårda väderförhållanden och krävande aktiviteter, och ligger då oftast runt en vattenpelare på >20,000mm.
Andningsförmåga: För att undvika ansamling av svett gör Gore-Tex®-membranet att fukten som uppstår försvinner ut genom materialet.

- Gore-Tex® PRO®
PRO® membranet är en extrem version av den klassiska "Gore-Tex®" modellen, då den har extra slitstyrka, ökad andningsförmåga samtidigt som vattenpelarna i membranet är högre (vattenpelare varierar från märke och modell). Gore-Tex® PRO® ger ditt plagg en långvarig prestanda och längre livslängd!

- Gore-Tex® Active
Active membranet har en produktteknologi som kombinerar en lättare samt tunnare Gore-Tex®-membran med en fin <40 denier för att leverera ett ultimat 3-lager. Active membranet har även en ökad andningsförmåga så detta material är perfekt för dig som lever för nästa äventyr och är aktiv men vill att dina kläder ska ha en superbra andningsförmåga samtidigt som de har höga vattenpelare!

- Gore-Tex® Paclite®
Paclite® är en produktteknik som håller samma standard på vattenpelare och sin andningsförmåga som den "klassiska" Gore-Tex®, fast med en extremt lätt och packbar konstruktion. Paclite® är den idealiska lösningen för vandring, cykling och andra sporter där vikt och utrymme är prio!
Paclite® modellen brukar då ha ett tunnare material som även gör att plagget inte blir lika slitstarkt och bör användas mer försiktigt än de "klassiska" Gore-Tex® membranen.

BUTIKENS ÖPPETTIDER

Mån - Fre: 10:00 - 18:00
Lör: 10:00 - 14:00

Hitta hit

DITT KONTO

Logga In

BETALA MED

Swish

VI LEVERERAR MED

DHL

SOCIALA MEDIER