Ordrar före 14.00 skickas samma dag Fri frakt över 500krFri frakt (Över 500kr) Butikens öppettiderButikens öppettider 019-25 04 25019 - 25 04 25

Varukorg
Kläder / Jackor / Skaljackor / M's Zeta SL Pant
  • Labyrinth
arcteryx

M's Zeta SL Pant

2.299 kr inkl. moms

M's Zeta SL Pant - produktinformation

Zeta SL Pant är Arc´teryx lättaste och mest packbara skalbyxor tänkta till vandring och friluftsliv.

Arc´teryx har gjort sig kända för sin känsla för detaljer. Om man jämför Arc'teryx produkter (nu pratar vi främst om de vattentäta) med andra tillverkare ligger det ingen skillnad i det vattentäta membranet (Paclite Plus), det är generiskt oavsett vilken tillverkare det handlar om. Paclite Plus är Paclite Plus. Det som däremot särskiljer Arc'teryx jämfört de allra flesta (alla?) andra tillverkare är sömnadsteknik, tejpning och ytterväv.

Om man nagelfar ett par skalbyxor från Arc'teryx är det svårt att hitta en motsvarighet i hur väl sömmarna är sydda. De använder sig av vad de kallar Micro-seam allowance (1.6 mm) vilket innebär att sömmarna är nättare, mer följsamma, mindre bulkiga och drar ned vikten till ett minimum. Det innebär också att de kan använda sin Tiny Tape över sömmarna. Tiny Tape är en extra smal och smidig tejp som tejpas över sömmarna för att dessa ska bli vattentäta. Anledningen till att man vill ha en smal och mer följsam tejpning är att tejpningen inte "andas". Ju mer (bredare) tejp desto sämre diffussionsförmåga får plagget. Därför vill man också hålla ned antalet sömmar i ett vattentätt plagg. Jämför tejpningen i ett par byxor från Arc'teryx med tejpningen i en annan tillverkares jacka så ser du snabbt skillnaden. En bred och styv tejp rimmar också illa med tunna och lätta vävar. Då bildas det veck vid tejpningen som snabbt slits och det riskerar att gå hål i väven.

När det kommer till ytterväven har vi inte hittat någon annan tillverkare som presterar bättre. Man kan utläsa att Zeta SL Pant har 40D (D=denier) i sin ytterväv. Denier kan förenklat sägas vara tjockleken av fibrerna som används för att framställa väven. Ju högre Denier desto tjockare fibrer. Arc'teryx är mästare på att tillverka vävar som är tunna men slitstarka i förhållande till hur tunna de är. Det har med hur de slår och tvistar fibrerna att göra. Denier säger en sak om väven (hur tjocka fibrer som använts är) men ingenting om trådtätheten. Den är väldigt hög hos vävarna Arc'teryx använder. En hög trådtäthet innebär att väven är mer slitstark men också att den fungerar bättre över tid. Detta för att en hårdare slagen, och därmed slätare, väv är mindre benägen att dra åt sig väta när man slitit på impregneringen och att det finns mindre rum för saker att fastna i väven och på så sätt börja slita på väven.

Arc'teryx Zeta SL Pant är som tidigare nämnt ett par minimalistiska byxor för att få ned vikten och för att främja packbarheten. Det innebär att antalet detaljer är färre eller omgjorda jämfört med andra byxor. Vi stolpar upp de olika funktionerna från toppen av byxorna och nedåt.

  • Zeta SL Pant har en smutt lösning för att hålla byxorna uppe. På insidan av byxan finns det en rem och ett spänne. Detta går att dra åt som ett skärp. Denna lösningen har en mycket låg profil vilket innebär att det inte är i vägen för varken klättersele eller avbärarbälte.
  • Byxorna har en grenkil. Detta främjar också rörelsefrihet, speciellt vid höga benlyft.
  • Insidan av benavslutet är förstärkt. Detta innebär Byxorna har vad Arc'teryx kallar Trim Fit och Trim Lower Leg. Kolla in storlekstabellen under bilderna. Trim Lower Leg innebär att byxorna passar skor och kängor men är med största sannolikhet för tajta för pjäxor, även om du har de senaste, lättaste och smuttaste toppturspjäxorna.

 

Arc'teryx Zeta SL Pant har fått fem stjärnor av fem möjliga och Editors Choice av Outdoor Gear Lab.

Visa fler produkter från Arcteryx Arcteryx
Andra produkter inom samma kategori
M's Mila Rain Jacket

M's Mila Rain Jacket

1.499kr

W's L.I.M Jacket

W's L.I.M Jacket

2.399kr 2.500kr

W's L.I.M Proof Parka

W's L.I.M Proof Parka

2.499kr

BUTIKENS ÖPPETTIDER

Mån - Fre: 10:00 - 18:00
Lör: 10:00 - 14:00

Hitta hit

DITT KONTO

Logga In

BETALA MED

Swish

VI LEVERERAR MED

DHL

SOCIALA MEDIER