Ordrar före 14.00 skickas samma dag Fri frakt över 500krFri frakt (Över 500kr) Butikens öppettiderButikens öppettider 019-25 04 25019 - 25 04 25

Varukorg
Utrustning / Tält & Sova / Sovsäckar

Sovsäckar

Sovsäckar

När du väljer sovsäck ska du alltid utgå från temperaturen du tänkt använda den i. Ska du bara ha en enkel övernattningssovsäck i stugan, på båten eller för varma sommardagar fungerar det utmärkt med en enklare modell för temperaturer över 0°C och kanske rent av en rektangulär modell som går att öppna som ett täcke. För bilburen camping är inte heller packstorleken något problem. Har du däremot tänkt vandra och övernatta på ett kylslaget höstfjäll blir det plötsligt viktigt med både packvolym och vikt. Då bör du välja en lätt och packbar dunsovsäck som klarar ned mot -10°C och är du mycket frusen av dig bör du välja en ännu varmare modell.

Dun eller syntet? 

En syntetsovsäck är alltid ett prisvärt alternativ till en dunsovsäck. Dun har minde packvolym och lägre vikt men syntet är mycket fukttåligare än dun och syntetfiber isolerar även om det skulle bli blött. Därför är en syntetsovsäck ett mycket bra val för den som ofta utsätter sovsäcken för fukt och kondens, vid tex paddling, fiske och uteliv. Eller för den som är ute efter en prisvärd sovsäck med hög isolerande förmåga. Vill du däremot har bästa möjliga isolerande förmåga till låg vikt och låg packvolym är dun det självklara valet. 

EN-skalan för temperaturmätnig är generell och är du frusen av dig ska du alltid välja en varmare version än vad skalan säger. Comfort är den lägsta gränsen för en skön natts sömn för tjejer, Limit är gränsen för en en god natts sömn för män och Extreme är den lägsta temperaturen för överlevnad. Du kan alltid addera några extra graders värme genom att använda ett sovsäckslakan och ta på dig ett underställ, mössa och strumpor.

BUTIKENS ÖPPETTIDER

Mån - Fre: 10:00 - 18:00
Lör: 10:00 - 14:00

Hitta hit

BETALA MED

Swish

VI LEVERERAR MED

DHL

SOCIALA MEDIER